Netherlands – Universal Basic Income

Gezocht: vijf vrijwilligers voor een basisinkomen van 1000 euro per maand

Maart 23, 2021 – Duizend euro, acht maanden lang, zonder voorwaarden, om uit de sores te komen. De stichting Collectief Kapitaal heeft het klaarliggen voor vijf mensen, maar geld weggeven blijkt moeilijker dan het lijkt.
> ad.nl/geld/gezocht-vijf-vrijwilligers-voor-een-basisinkomen

Alexander de Roo: STEM 17 maart op basisinkomen

GroenLinks bepleitte een grootschalig experiment de vorige keer en bracht dat ook in bij de kabinetsformatie. Het compromis met Rutte en Buma was dat gemeenten vrij mochten experimenteren met basisinkomen. De komende vier jaar wil GroenLinks een nieuwe inkomensafhankelijke belastingtoeslag. Deze varieert van circa € 750 voor werkende armen tot nul euro als je een ton verdient. Dit idee wordt gevolgd door invoering van het basisinkomen in de tweede kabinetsperiode.
> more

GroenLinksers boos over negeren basisinkomen: ‘Partijbestuur handelt ondemocratisch’

Jan 22, 2021 – Een groep GroenLinksers is boos op de partijtop. Een motie over het basisinkomen, die op het partijcongres in juni vorig jaar door 96 procent van de leden werd aangenomen, is volgens hen ‘totaal genegeerd’. De groep wil op het partijcongres van zaterdag een motie van treurnis indienen.
> ad.nl/politiek/groenlinks-basisinkomen

‘Basisinkomen als fundament voor nieuw systeem na toeslagenaffaire’

Jan 18, 2021 – Volgens de vereniging Basisinkomen is het nu tijd om een nieuwe richting in te slaan met basisinkomen als fundament van het nieuwe systeem. De boodschappenaffaire, een moeder betaalde en deed boodschappen voor haar dochter in de bijstand, onderstreept het failliet van het huidige systeem. De verontwaardiging is groot. De toeslagenaffaire is verschrikkelijk. Bijna 30.000 families werden volstrekt onterecht jarenlang vervolgd.
> boeddhistischdagblad.nl/basisinkomen-als-fundament-voor-nieuw-systeem